ALSSUG – Ngjarja inauguruese

Sot (më datë 17 dhjetor 2011) në Prishtinë u mbajt ngjarja inauguruese e SQL PASS ku pata kënaqësinë të flas për përmirësimet në T-SQL në SQL Server 2012 – Denali RC0.

Ngjarja përpos karakterit inaugurues kishte edhe karakter teknik, ku u prezantuan disa teknologji (të së ardhmes). Fillimisht ngjarja u hap nga Dukagjin Maloku i cili përpos postit si lider i grupit ALSSUG (Albanian SQL Server User Group) ishte edhe personi që në fakt ka meritat më të mëdha për organizimin shumë profesional të kësaj ngjarje.

Më pas foli Agim Bekaj nga Microsoft i cili tha se ndihet shumë mirë me përgjigjjen që i është bërë nga masa kësaj ngjarje dhe premtoj për mbështetjen e tij, për të vazhduar më tutje me Dukagjinin i cili foli më gjatë për ALSSUG, idenë dhe qëllimet e grupit. Unë vazhdova të flas pak për ANUG (Albanian .Net User Group) për tu pasuar nga Bekim Dauti i cili foli për KMIG (Kosova Microsoft Infrastructure Group).

Më pas rradhën e kishin sesionet teknike, të cilat i nisa unë me një prezantim për përmirësimet në T-SQL në SQL Server 2012 Denali RC0. Rexhep Kqiku foli për të rejat në ASP.Net 4.5 për të vazhduar me Adem Gashi i cili foli për .Net 4.5. Të gjitha materialet për këtë ngjarje mund të merren nga këtu. Më poshtë janë disa pamje nga ngjarja.

*Kërkoj falje për kualitetin e fotove.

Lëshojani një sy edhe postimeve tjera në internet, për ngjarjen:

 

About betim

An experienced SOA and Mobile software architect with a decade experience in building small-to-medium and large systems for public and private sector.
This entry was posted in Albanian, Event, General, Technology and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to ALSSUG – Ngjarja inauguruese

 1. Fatos Morina says:

  Përgëzime për grupin dhe paraqitjet. Suksese për të ardhmen.

  • betim says:

   Faleminderit Fatos, për ardhjen, shkrimin dhe të gjitha.
   Ne, vërtetë e vlerësojmë përkushtimin tënd për të promovuar sadopak punën tonë.
   Të jemi mirënjohës.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s