Category Archives: Publication

Articles that are published in newspapers, magazines or online sites.

Albanian stop words

Definition A stop word can be a word with meaning in a specific language, or it can be a token that does not have linguistic meaning. According to wikipedia  definition for stop words is: In computing, stop words are words which are filtered out prior to, or … Continue reading

Posted in General, Publication, Technology | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Pse ligjëroj në konferenca?

A e keni pyetur veten ndonjëherë pse më duhet të marrë pjesë në konferencën / ngjarjen (ang: event) e radhës? Apo, thjeshtë me marrjen e një ftese (qoftë edhe joformale) përgjigjeni pozitivisht? Mirë… kohëve të fundit, jemi përballë me një … Continue reading

Posted in Albanian, General, Opinion, Publication | Tagged , , , | 3 Comments

Ne nuk dijmë!!!

I nxitur nga një lajm (i hidhur) i kohëve të fundit për invazionin (apo ardhjen, shprehur më butë) e një morie njerëzish të huaj (programerë) në institucione tona (thelbi/qeliza e shtetit) u nxita të bëjë këtë shkrim dhe të jap … Continue reading

Posted in Albanian, General, Opinion, Publication | Tagged , , , , | 3 Comments

Studioj. Çka? Shkencat kompjuterike

Është një gjë shumë e mirë të studiosh, por është edhe më e mirë të dishë saktë se çka po studion, dhe të keshë të qartë ku të dërgon ai studim. Sa e sa herë më ka rastisë të takoj … Continue reading

Posted in Albanian, General, Opinion, Publication, Technology | Tagged , , , , , | 1 Comment

Aplikacione të avancuara interneti (Rich Internet Applications) – 3

*Për të lexuar pjesën e parë të shkrimit, kliko këtu. *Për të lexuar pjesën e dytë të shkrimit, kliko këtu. Në pjesën e fundit të kësaj serie të shkrimeve për aplikacionet e avancuara të internetit kemi folur për pjesën e konceptimit të … Continue reading

Posted in Albanian, Publication | Tagged , , , , , , | 6 Comments

Aplikacione të avancuara interneti (Rich Internet Applications) – 2

Platformat e zhvillimit *Nëse nuk e keni kaluar pjesën e parë, klikoni këtu  për ta lexuar. Siç e kemi cekur edhe në pjesën e parë të këtij shkrimi, RIA aplikacionet kanë evoluuar nga dita në ditë, dhe ndryshimet që kanë … Continue reading

Posted in Albanian, Publication | Tagged , , , , , , | 4 Comments