Category Archives: Technology

Posts about technology.

Windows Phone 7 Resurse

Të fillosh programimin për Windows Phone 7 është fare e lehtë por të gjeshë shpejtë resurset e duhura merr kohë dhe kërkime të ndryshme. Mendova se do të ishte shumë e mirë që të publikoj disa lidhje për burimet e … Continue reading

Posted in Albanian, General, Programming, Technology | Tagged , , , , , | Leave a comment

Contacts Factbook v1.0

Today I am very happy because my first Windows Phone 7 application passed submission test and now is in marketplace. Name of application is Contacts Factbook that it costs 0$ and can be found here http://www.windowsphone.com/en-us/apps/da94664d-30f1-4b63-b471-dcbdc3a695e0 .

Posted in Development, Programming, Technology | Tagged , , , , | 2 Comments

Fillo programimin me Visual Studio – Instalimi i VS C# Express hap-pas-hapi

Në postin e kaluar (të cilin mund ta gjeni këtu) postova lidhjet nga ku mund të shkarkohet Visual Studio (të cilën po ashtu e shkarkova edhe unë), për të vazhduar këtu me instalimin e saj, përkatësisht komponentën e Visual C# … Continue reading

Posted in Albanian, Programming, Technology | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

Fillo programimin me Visual Studio – lidhjet për shkarkim

Përpos shumë çmimeve të fituara, në komunitetin e programerëve Visual Studio njihet si një nga ambientet më komforte dhe më e përparuar për programim në shumë lloje të aplikacioneve, e sidomos në sistemin operativ Windows. Është e ndërtuar nga Microsoft … Continue reading

Posted in Albanian, Programming, Technology | Tagged , , , , , , , , | 1 Comment

Studioj. Çka? Shkencat kompjuterike

Është një gjë shumë e mirë të studiosh, por është edhe më e mirë të dishë saktë se çka po studion, dhe të keshë të qartë ku të dërgon ai studim. Sa e sa herë më ka rastisë të takoj … Continue reading

Posted in Albanian, General, Opinion, Publication, Technology | Tagged , , , , , | 1 Comment

Introduction to SQL Server 2011 – Denali CTP1

These recordings are from Microsoft Tech Days 2011 held in Prishtina, Republic of Kosova, and are on ‘Introduction to SQL Server 2011 – Denali CTP1’. This lecture is presented in co-presenting with Dukagjin Maloku (Blog | LinkedIn | @DugiSQL). *Lecture is in Albanian language. Part … Continue reading

Posted in Albanian, Technology | Tagged , , , , , , | Leave a comment