Tag Archives: shqip

ALNUG & ALSSUG takimi i dytë

Sot në ambientet e Innovation Centre Kosovo dy grupet e përdoruesve të teknologjive të Microsoft, Abanian .Net User Group dhe Albanian SQL Server User Group organizuan takimin e dytë me radhë, të përbashkët.

Posted in Albanian, ALNUG, Event, General, Microsoft, Technology | Tagged , , , , , , , , | 2 Comments

Albanian stop words

Definition A stop word can be a word with meaning in a specific language, or it can be a token that does not have linguistic meaning. According to wikipedia  definition for stop words is: In computing, stop words are words which are filtered out prior to, or … Continue reading

Posted in General, Publication, Technology | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

BarCamp Prishtina #3

Dje, më 30 Nëntor 2011, pata kënaqësinë të jem njëri nga ligjëruesit në BarCamp Prishtina #3, sidomos kur në të njejtën ngjarje folën edhe Shpend Sadiku dhe Arianit Dobroshi.

Posted in Albanian, General, Technology | Tagged , , , , , , , | 3 Comments

Windows Phone 7 Resurse

Të fillosh programimin për Windows Phone 7 është fare e lehtë por të gjeshë shpejtë resurset e duhura merr kohë dhe kërkime të ndryshme. Mendova se do të ishte shumë e mirë që të publikoj disa lidhje për burimet e … Continue reading

Posted in Albanian, General, Programming, Technology | Tagged , , , , , | Leave a comment

Ne nuk dijmë!!!

I nxitur nga një lajm (i hidhur) i kohëve të fundit për invazionin (apo ardhjen, shprehur më butë) e një morie njerëzish të huaj (programerë) në institucione tona (thelbi/qeliza e shtetit) u nxita të bëjë këtë shkrim dhe të jap … Continue reading

Posted in Albanian, General, Opinion, Publication | Tagged , , , , | 3 Comments

Identiteti online

Të jetosh në ditët e sotme dhe të mos kesh identitet është një diçka shumë interesante dhe misterioze, aq më pak kur mund të jesh njeri që ke një punë standarde, që ke bërë një shkollim të caktuar, që ke … Continue reading

Posted in Albanian, Opinion | Tagged , , , , | 3 Comments