Category Archives: Opinion

Posts that express my personal point of view in any topic.

Living in fast-times

We all know (and feel) we’re living in time that’s going fast, and even faster every single day. And as part of this planet I was indeed in need to forcibly find ways to do things faster (like be up2date … Continue reading

Posted in General, Life, Opinion, Personal | Tagged , , , , , , | 1 Comment

Why developers need interviews?

Short introduction Just a year ago I couldn’t imagine writing this blog-post, but since I passed some experiences I’m really convinced for what I am writing here. If you are employed (self | corporate | startup | freelance | other … Continue reading

Posted in Development, General, Opinion, Programming, Technology | Tagged , , , , , , | 12 Comments

Pse ligjëroj në konferenca?

A e keni pyetur veten ndonjëherë pse më duhet të marrë pjesë në konferencën / ngjarjen (ang: event) e radhës? Apo, thjeshtë me marrjen e një ftese (qoftë edhe joformale) përgjigjeni pozitivisht? Mirë… kohëve të fundit, jemi përballë me një … Continue reading

Posted in Albanian, General, Opinion, Publication | Tagged , , , | 3 Comments

Ne nuk dijmë!!!

I nxitur nga një lajm (i hidhur) i kohëve të fundit për invazionin (apo ardhjen, shprehur më butë) e një morie njerëzish të huaj (programerë) në institucione tona (thelbi/qeliza e shtetit) u nxita të bëjë këtë shkrim dhe të jap … Continue reading

Posted in Albanian, General, Opinion, Publication | Tagged , , , , | 3 Comments

Studioj. Çka? Shkencat kompjuterike

Është një gjë shumë e mirë të studiosh, por është edhe më e mirë të dishë saktë se çka po studion, dhe të keshë të qartë ku të dërgon ai studim. Sa e sa herë më ka rastisë të takoj … Continue reading

Posted in Albanian, General, Opinion, Publication, Technology | Tagged , , , , , | 1 Comment

Ngjarjet (konferencat) e TI-së dhe ne

I nxitur nga përpjekjet e një kolegu dhe të miat për organizimin e një takimi të një grupi të përdoruesve të një teknologjie (user group meeting), nga konferenca e fundit, nga reagimet dhe shkrimet pas kësaj konference si dhe nga … Continue reading

Posted in Albanian, General, Opinion, Personal | Tagged , , , , , , | 3 Comments